Prvenstvo Hrvatske 2021. part 1

Prvenstvo Hrvatske 2021. part 1

Ovaj je vikend u Zagrebu organizirano prvo natjecanje u ovoj godini u disciplini Boulder za sve kategorije. S obzirom na to da kvalitetne pripreme za natjecanje nisu bile moguće iz razloga što je dvorana veći dio godine zatvorena za treninge počeli bismo ovaj izvještaj zahvalom svim sudionicima, kako iz Lapisa, tako i iz svih ostalih klubova, posebno onima koji su se potrudili doći do Zagreba iz udaljenih krajeva.

Naš mali tim ostvario je solidne rezultate i klubu osigurao ekipno 6. mjesto od 13 klubova.

Rezultati naših natjecatelja:

KADETI/KADETKINJEMLAĐI JUNIORI/JUNIORKESENIORI
8.NIKA SEKULIĆ6.TOMA ĐULA9.JAKOV MILANOVIĆ
10.BRUNA GRUBIŠIĆ10.LEDA ANTUNOVIĆ14.ROKO VIDOVIĆ
12.LEON KARLOVIĆ11.LUNA KLEIN14.MISLAV KUZMIĆ
15.LEA MIJAČEVIĆ
rezultati natjecatelja SPK LAPIS
UKUPNI POREDAK

Velike pohvale našim Splićanima Vani Piccini, Luki Trumbiću, Roku Čačiji, Lovri Čuliću, Darianu Duki i Lauri Kusić na osvojenim titulama prvaka Hrvatske u svojim kategorijama kao i svim ostalim natjecateljima. Velika zahvala i trenerima Darli Civitico i Denisu Kraljeviću na trudu i angažmanu.

Što se tiče nekog općeg osvrta na organizaciju, iako nismo bili presretni činjenicom da je natjecanje stavljeno u termin koji nije klubovima ostavio vremena za pripremu, svakako pohvaljujemo činjenicu da je isto odrađeno. PH je ujedno dalo i odgovor gdje se to trenutno nalazi sportsko penjanje u Hrvatskoj. Na Prvenstvu se ukupno natjecalo 13 klubova od upisanih 24 kluba u savez što je uistinu zabrinjavajuća brojka. Sportski klubovi osnivaju se radi sudjelovanja u sportskim natjecanjima što je svakako nešto što bi punopravni članovi HSPS-a trebali raspraviti među sobom na nekoj od sljedećih skupština. Isto tako, s obzirom da je svima drugima teško to prebaciti preko usta, izražavamo nezadovoljstvo što se klubove iz grada Splita, nakon peripetija s osnutkom saveza u kojem su splitski klubovi upravo zbog razine profesionaliziranosti morali ostati pod savezom koji je u tom trenutku bio nadležan za sportsko penjanje (HPS), ostavilo u privremenom članstvu. Bitno je naglasiti kako IO HSPS-a ima načina primiti splitske klubove u punopravno članstvo ako su to klubovi od posebnog značaja za penjanje u RH. Odgovor koliko smo značajni vodstvu HSPS-a smo dobili. Ovdje naravno govorimo samo u ime svoga kluba jer smo uredno podnijeli zamolbu IO HSPS-a za primanje u punopravno članstvo. Promiče li se ovako teritorijalna zastupljenost članica Saveza?

Također nas jako žalosti što zagrebački klub Hive nije imao priliku nastupiti pod svojim bojama i imenom, čija god to krivnja bila.

Na kraju, želimo svim klubovima koji se natječu sljedeći vikend uspješan nastup.

Vaš Lapis

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *